Provinciaal Kampioenschap pupillen en miniemen Beermen

Zondag 26/05 trokken we met de pupillen en miniemen richting Beernem om deel te nemen aan het Provinciaal Kampioenschap West-Vlaanderen.

Pupillen Romeo Maximiano Correia, Daan Deblauwe en Finn Pierloot mochten bij het hoogspringen de spits afbijten. Romeo behaalde een bronzen medaille met een sprong van 1m39, tussen het springen in behaalde hij ook nog eens brons op de 60m horden (11,39).

Finn werd 7de (1m20) en in het verspringen behaalde hij zilver met een sprong van 4m10 en ging daarmee voor het eerst over de 4 meter. Daan behaalde een 9de plaats met een hoogtesprong van 1m15, en werd 11de op de 60m (9,99) wat meteen zijn persoonlijk record werd.

Halverwege de namiddag kwam minieme Cléo Van Driessche in actie. Met haar laatste worp en een dreigend onweer behaalde ze haar persoonlijk record en een gouden medaille bij het discuswerpen (21m89). Later nam Cléo ook nog deel aan het kogelstoten (9m59) en verpulverde ze ook hier haar PB en behaalde ze een dik verdiende zilveren medaille.

Bij de miniemen jongens kwamen Xander De Soete en Warre Dildick bij het speerwerpen in actie.

Xander behaalde een 5de plaats met een worp van 23m53 waarna hij ook een 12de plaats behaalde op de 80 m (12.39).

Warre nam als eerstejaars miniem voor het eerst deel aan het onderdeel speerwerpen en behaalde met 22,66 m de 7de plaats. Na een serieuze plensbui stond voor hem en Thomas Degraeve een 150m op het menu. In niet zo’n ideale weersomstandigheden gaven beide jongens het beste van zichzelf en werd Warre 5de (22,19) en Thomas (die echt niet van regen houdt) 7de (22,55).

Ondertussen werd Ilyo Leyva 6de bij het verspringen (4,06m). Ilyo vertegenwoordigde ook nog de clubkleuren op de 300m (46,42) en behaalde hiermee een bronzen medaille en een persoonlijk record.

Proficiat aan alle atleten !!!