Clubinfo

Welkom bij Hermes atletiekclub Oostende vzw.

In het ruim 70 jarig bestaan van de club, vonden meer dan 5000 atleten onderdak bij Hermes. In die tijd heeft de wereld een hele evolutie doorgemaakt. De Collegeploeg van weleer is uitgegroeid van een jongensploeg van middelbare scholieren tot een hedendaagse sportclub voor jongens en meisjes vanaf het tweede leerjaar. Van baby-boomers, over de X-generatie tot de Z-generatie, zonder de between “Y” te vergeten.

Naast jongeren nemen de laatste jaren ook recreatieve “masters” het sportieve heft in handen. Alles samen zijn we met alles en iedereen erbij een club van meer dan vijfhonderd sportievelingen.

Hoewel op sportief vlak veel is veranderd, is Hermes trouw gebleven aan zijn oorsprong. Daarom blijft het voor Hermes, bestuur en trainers, een genoegen zich verder in te zetten voor die hele schare sportieve jongeren uit Oostende en omgeving.

Deze site is er niet alleen voor, maar ook van de atleten, trainers en alle sympathisanten met als doel de positieve communicatie tussen allen die Hermes en atletiek genegen zijn, te bevorderen.

Het op een moderne en kwalitatieve manier een gepast trainings- en wedstrijdaanbod te verzorgen en een clubleven uit te bouwen, vraagt veel handen, veel inzet en wat tijd.

Wij hopen een aantal onder u aan te spreken die mee hun schouder onder de goede werking van onze club willen steken. Er valt ongetwijfeld wat interessant te sprokkelen voor iedereen:

  • medewerkers bij organisatie van wedstrijden, o.a. klaarzetten en opruimen van materiaal;
  • mensen die een handje willen toesteken bij de organisatie van clubactiviteiten;
  • would-be reporters die mee ons clubblad willen verzorgen;
  • sportbegeleiders.

Vooral de jongeren hebben nood aan wat extra begeleiding, trainers vinden is niet makkelijk. Nochtans is een voldoende omkadering nodig om kwalitatief goede training te geven. Eén trainer heeft ogen te kort om, om maar iets te zeggen, veertig jonge leeuwtjes correct op te volgen. Wanneer die trainer bijgestaan wordt door enkele enthousiaste ouders zou dit al een stuk vlotter kunnen lopen.

Niet alleen onze club, maar het hele sportgebeuren staat of valt met de inzet van vrijwilligers. We hopen daarom ook dat er ook onder jullie toch enkelen zijn die tijdens hun drukke bezigheden nog een stukje tijd voor Hermes kunnen vrijmaken. Elke vorm van engagement, hoe bescheiden ook kan door onze club enkel maar geapprecieerd worden. Wij hopen dat zij die zich aangesproken voelen – hopelijk velen – zo spoedig mogelijk met iemand van het bestuur contact opnemen.