Provinciale kampioenschap in Roeselare

Gisteren namen heel wat Hermesatleten deel aan dag 1 van het Provinciale kampioenschap in Roeselare.

Riyan Mertens liep naar een 12de plaats op de 100m bij de cadetten in een tijd van 12,94 en naar een 11de plaats op de 200m in een tijd van 27,20. Zijn tijd op de 100m was goed voor een nieuw persoonlijk record!
Raphael Abedi Amisi behaalde een bronzen medaille bij de scholieren mannen met een tijd van 11,50 op de 100m bij de scholieren.
Lotte Philips liep een nieuw persoonlijk record op de 100m horden. Dit resultaat was goed voor de gouden medaille bij de seniores.
Marie-Lou Warnier liep naar een gouden medaille bij de cadetten op de 400m in een tijd van 59,84. Een nieuw persoonlijk outdoor record!
Giebe Algoet sprong naar de gouden medaille bij seniores met een sprong van 1,98m.

Groot succes bij onze speerwerpsters!
Bij de scholieren zorgde Laure Plaetevoet voor de gouden medaille in het speerwerpen. Haar worp van 35,75 m was goed voor de gouden medaille.
Ook Martha Mylle zorgde voor een gouden medaille in het speerwerpen. Met 32,70 m werd ze eerste bij de juniores dames.
Britt Algoet tenslotte behaalde een gouden medaille door haar speer 36,36 meter ver te werpen en dit bij de seniores dames.

Ook trainer Peter was aanwezig en zorgde voor onderstaande verslagje en wat foto’s:
Gisteren schoten we in barre weersomstandigheden, met eerste dag PK in Roeselare, het “zomerseizoen” op gang.
Op de 800m verslikten Thomas Adriaensen en Steve Moyaert zich in een snelle start in combinatie met hevige wind, Steve werd eerste bij de Masters met een tijd van 2’12” en Thomas finishte vierde bij de junioren in 2’09” (een kleine verbetering van PR). We kijken uit naar een herkansing voor beiden op Hermes meeting van 9 mei.
Op de 1500m bij scholieren meisjes liep een debuterende Sarai Marlein een heel mooie wedstrijd met als resultaat een tweede plaats (na Hanne Renders van Jabbeke) en een tijd van 5’33”; spijtig genoeg is er geen officiële tijd, wellicht een probleem met de tijdsopname tijdens de wedstrijd.
Tenslotte behaalde Eline Brissinck een derde plaats bij de senioren op de 3000m met een mooie verbetering van haar PR tot 11’02”.
Vandaag – zondag is er de tweede dag van PK in Kortrijk met Ine Loose op 800m en Karel Pylyser op 5000m.