BK AC Brussel 07/07 – 08/07

Op zaterdag 7 en 8 juli werd traditiegetrouw het BK AC afgewerkt in het Koning Boudewijnstadion.
HCO vaardigde 3 atleten af voor dit weekend.
Lien Blanckaert mocht op zaterdag de spits afbijten met de reeksen van de 100m. Lien liep een bevredigende spurt en strandde met 12.52 als 17e op 36 deelnemers.
In de namiddag werd de 200m afgewerkt. Een sterke 25.33 (haar 3e beste tijd ooit) bracht haar een 16e tijd op in een deelnemersveld van 36 atleten.
Een geslaagd BK voor Lien dus!!!

Zondag mochten An Vanhoorne en Giebe Algoet aan de slag.
An was als 6e ingeschreven op dit BK in een wedstrijd die alle kanten uit kon. Vanaf de derde tot de tiende plaats bij de inschrijvingen zaten alle werpafstanden op een zakdoek (alles tussen 40 en 42 meter).
Een aarzelende start met een eerste worp van 36.52m zette druk op de ketel om bij de 2 volgende een stuk beter te doen om alsnog recht te krijgen op 3 bijkomende worpen voor de acht deelnemers in de finale.
Dit lukte echter niet, en An moest vrede nemen met de afstand van haar eerste worp.

Giebe Algoet mocht voor HCO afsluiten bij het hoogspringen. Als 2e ingeschreven op dit BK moest hij proberen te bevestigen in een sterk deelnemersveld.
Met een vlotte start over de aanvangshoogte (1.95m) tankte hij vertrouwen voor de wedstrijd. Op 2.04m bleven nog 5 atleten op medaillekoers. Giebe slaagde er als enige, samen met Bram Ghuys (latere winnaar op dit BK) in om over 2.07 te springen.
Hiermee behaalde hij dus zilver, zijn eerste medaille bij de ‘grote jongens’.

Proficiat aan de drie atleten die Hermes vertegenwoordigden op dit BK Alle Categoriën