4 medailles op de Vlaamse Indoor Kampioenschappen

De voorbije twee weekends stonden in het teken van de Vlaamse Kampioenschappen. Hierop sleepten we 4 medailles en een aantal mooie top 10-plaatsen in de wacht.

Zondag 22 januari waren de cadetten en de scholieren eerst aan de beurt. Medailles waren er voor Tiemen Laenens die bij de scholieren mannen op de 800m naar een bronzen medaille liep in een tijd van 2:01 en ook Laure Plaetevoet stond op het podium van het kogelstoten bij de cadetten vrouwen. Met 12m28 nam ze een zilveren medaille naar huis.

Verder kwamen Marie-Lou Warnier en Lieke Benaets in actie bij de cadetten vrouwen. Marie-Lou liep op de 400m naar een tijd van 1:03,16 en dit was goed voor een top 8 plaats. Lieke nam deel aan de 60m en spurtte de afstand in een tijd van 8,70.

Ook Matthys Hommez nam bij de cadetten mannen deel aan de 400m. Zijn tijd van 59,92 was goed voor een 10de plaats.

Bij de scholieren vrouwen kwam Lisette Van Craeynest ook aan de start van de 400m. Ze liep naar een 9de plaats in 1:01,46. In het verspringen sprong ze naar plaats 10 met 4m95.

Zondag 29 januari was het dan Vlaams Kampioenschap alle categorieën. Hier was er een bronzen medaille voor Giebe Algoet in het hoogspringen. Hij sprong naar 2m07 en moest enkel Bram Ghuys (2m10) en Jef Vermeiren (2m15) voor hem laten.

Op de 400m was het een spannende strijd tussen Helena Ponette en Imke Vervaet. Helena moest nipt de duimen leggen voor Imke en behaalde een zilveren medaille. Ze liep met 53,53 naar een persoonlijk indoorrecord.

Proficiat aan alle deelnemers en hun trainers!