Eerste en geslaagde Buro-M meeting

Vrijdag 29 december kwamen de jeugdatleten in actie op de 1ste Buro-M indoormeeting.

De wedstrijd werd op gang getrokken door de pupillen meisjes 60 m. Waar Axelle De Grave, Haily Marsham, Ella Ryckeman, Maité Vanhee-Provost, Thuline Kimpe, Phara Samaey, Fran Dildick en Fenna Marey de plaatsen 5 t.e.m. 12 innamen. Voor velen onder hen was het ook de eerste keer dat ze een officiële tijd neerzetten.

Bij de pupillen jongens mocht Wannes Coudeville met een tijd van 9,36 de bronzen medaille in ontvangst nemen. Jules Schelfhout (afd. Jabbeke) en Finn Pierloot volgden op plaats 4 en 5.

Daan Deblauwe werd 8ste, Ilias Bauwens 10de, Bas De Wilde, Jasper en Robin Decoo, Pepijn Hallemeesch en Cedrik Decorte behaalden respectievelijk de plaatsen 13 t/m 17.

Thomas Degraeve (miniemen jongens) behaalde een 7de plaats met een tijd van 9,54 gevolgd door Warre Dildick (9,56). Gabriël Capriotti, sinds kort met atletiek begonnen werd 10de in 10,52.

Bij de meisjes behaalde Febe Malfait (afd. Jabbeke) zilver, Febe liep haar 60m in een tijd van 8,80.

Zoé Nshuti werd 4de , Lize Vanhove 7de, Fien Jonckheere verbeterde haar PR en werd 10de , gevolgd door Cléo Van Driessche. Laura Dedeene en Bo Deprez plaatsten zich als 13de en 14de.

Na de medaille uitreiking was het tijd voor de springnummers

Ella Ryckeman behaalde een zilveren medaille met een sprong van 3,41m. Wannes Coudeville mocht met een sprong van 3m83, een verbetering van zijn PR, naast zijn bronzen medaille nu een zilveren plak in ontvangst nemen.

Hoogspringen miniemen meisjes was het laatste nummer van de dag. Zoé Nshuti behaalde brons met een sprong van 1,35 m. Febe Malfait behaalde de 7de plaats (1,25 m). Lize Vanhove moest na haar sprong op 1,20 m door een pijnlijke knie afhaken en werd hiermee nog knap 8ste. Cléo Van Driessche evenaarde haar persoonlijk record en behaalde de 10 plaats. Laura Dedeene verbeterde haar PR met 10 cm en werd knap 11de, plaats 12 werd ingenomen door Fien Jonckheere eveneens met een evenaring van haar PR.

Proficiat aan alle atleten.

Speciale dank aan Helena Ponette en Giebe Algoet om tijdens hun blokperiode tijd vrij te maken om aan de jeugdige atleten de medailles te overhandigen.

En zeker niet te vergeten een welgemeende merci aan de aanwezige supporters, sponsor, juryleden en de mensen achter de schermen.

Dankzij jullie kunnen we spreken van een geslaagde 1ste Buro-M Indoor jeugdmeeting.

Tot volgend jaar.

Alle uitslagen kunnen geraadpleegd worden op www.atletiek.nu

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/40004/