Clubvisie

Voor elk wat wils

Hermes Club Oostende (HCO) is een dynamische club met ongeveer 500 actieve leden en een rijke geschiedenis die reeds meer dan 70 jaar teruggaat.

Wij bieden een brede waaier aan mogelijkheden waarbij iedereen op zijn aangepast niveau begeleid wordt.

Visie van de club

Wedstrijdatletiek

De kernopdracht van HCO is wedstrijdatletiek. Hierbinnen biedt HCO alle atletiekdisciplines gaande van de sprint over de afstandsnummers naar spring- en werpdisciplines aan.

Onze jongste atleten dienen vooral plezier te beleven aan het sporten. Vanuit een speelse aanpak leren jongeren ontdekken wat hun lichaam kan. Ze leren samen sporten, samen plezier maken, samen uitdagingen aangaan en uiteindelijk samen winnen of … verliezen.

Beetje bij beetje leren zij het competitieve aspect van de sport kennen. Een “persoonlijk record”, het winnen van een medaille maakt het plezier van de jonge atleet alleen maar groter. Trainingsvriendjes worden tijdens een wedstrijd plots “concurrenten”… Atletiek is meer dan enkel sporten. Het draagt bij tot een ruimere persoonlijkheids – en karaktervorming. Kinderen leren offers brengen en inspanningen leveren om nadien de vruchten te plukken.

De wedstrijdatletiek biedt een aanbod voor alle atleten die op competitief niveau aan baanatletiek, veldlopen of wegwedstrijden doen. Hier ligt de nadruk vooral op deelname aan wedstrijden en het verbeteren van de persoonlijke prestaties.
Daarnaast is er vanaf een bepaalde leeftijd eveneens plaats voor recreatieve beoefening van de sport.

Waarden

Gedragscode atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters

Zowel van atleten als van trainers, bestuurders, juryleden en ouders verwachten we een correcte, respectvolle houding!
HCO ondertekende de gedragscode voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporter (Vlaamse atletiekliga (VAL)

Panathlonverklaring “Ethiek in de Jeugdsport”

Met deze verklaring gaat HCO de verbintenis aan om, over de discussie heen, heldere gedragsregels vast te leggen bij het nastreven van de positieve waarden in de jeugdsport

Antidopinggids voor ouders

NADO Vlaanderen maakte een antidopinggids voor ouders van sporters.
Met deze gids kan elke vereniging ouders informeren over de wijze waarop ze hun kinderen het best kunnen steunen in hun sportieve en atletische ontwikkeling en hoe ze daarbij doping kunnen vermijden.
Klik hier voor meer informatie m.b.t. de antidopinggids voor ouders