Lid worden

1) Aansluiting als atleet die deelneemt aan de reguliere trainingen
Jeugdcategorieën, Oriëntatiegroep, Specialisatiegroepen

Het nieuwe atletiekseizoen start op 1 november en loopt tot 31 oktober.

Wat bieden wij?

In het lidgeld is naast de jaarlijkse aansluiting, een verzekering bij de Vlaamse Atletiek Liga vzw (VAL) en 2 of 3 trainingssessies per week inbegrepen.

Hermes-leden krijgen op vertoon van hun lidkaart 10% korting bij aankoop van loopschoenen bij Tri-Active, Running- &Triathlonshop (Torhoutsesteenweg 458a, 8400 Oostende) en genieten tevens een korting bij Deweert Sport (Hendrik Serruyslaan 2, 8400 Oostende). Ook bij Jess Sport (Nukkerstraat 27, 8450 Bredene) ontvang je een korting.

Alle nieuwe leden ontvangen een wedstrijdsingletje bij inschrijving.

Lidgeld
Het lidgeld bedraagt:

 • €165 voor het volledige seizoen
  • Aansluiting in september
  • Voor alle categorieën met VAL-startnummer.
 • €115 voor een half seizoen (maart tem eind oktober)
  • Aansluiting in maart
  • Enkel voor categorieën vanaf cadet.
 • Kortingen: Het derde lid per gezin (met startnummer) betaalt €120, vanaf het vierde lid (met startnummer) betaalt men €90.

Aansluitingsperiode

Nieuwe leden kunnen zich enkel inschrijven tijdens de inschrijfperiodes in de maand september en de maand maart.
Hoe aansluiten? 

Het lidmaatschap is pas definitief na betaling op rekening van Hermes atletiekclub Oostende vzw (BE39 0012 9828 8719 / BIC GEBABEBB) met vermelding v/d naam, voornaam en geboortejaar, en het bekomen van de VAL-vergunning.

De modaliteiten voor het (her-)inschrijven, evenals de data voor de inschrijvingsdagen worden eind augustus vastgelegd.

Bestaande leden dienen zich jaarlijks vóór 28 oktober met alle formaliteiten voor het nieuwe seizoen in orde te stellen.

2) Aansluiting als recreant

G-atleten: Trainen enkel op zaterdag en betalen 100 EUR.

Je kan ook aansluiten als recreant  (vanaf 18 jaar):

Groep Masters: Voor recreatieve lopers die nog iets meer doorgedreven wensen te trainen. Het lidgeld voor hen bedraagt 85 EUR (incl. verzekering, zonder VAL startnr.) of 100 EUR (incl. verzekering & VAL startnr.) te storten op rekening BE39 0012 9828 8719, BIC GEBABEBB van Hermes Atletiekclub Oostende vzw.

Recreatieve lopers: Enkel voor lopers die ervoor kiezen NIET aan de reguliere trainingen deel te nemen. Het lidgeld voor recreanten bedraagt 30 EUR (incl. verzekering), te storten op rekening BE39 0012 9828 8719, BIC GEBABEBB van Hermes Atletiekclub Oostende vzw.

BELANGRIJK – Breng je ongevallenverzekering tijdig in orde!

Na het indienen van je vergunningsaanvraag en na betaling van je lidgeld worden de startvergunning (= borstnummer) of de jogvergunning en de nieuwe lidkaart bezorgd. Het bezit van een vergunning is niet enkel verplicht om aan wedstrijden te kunnen deelnemen, het is eveneens het bewijs dat de atleet bij de VAL is aangesloten, en dus verzekerd is tegen gebeurlijke ongevallen (= acuut letsel met een duidelijke uitwendige oorzaak).

(reglementen van de Vlaamse atletiekliga – VAL).

UITPAS

UiTPAS Oostende is een vrijetijdspas voor iedereen. Met UiTPAS kan je voordelig aan tal van vrijetijdsactiviteiten deelnemen.

Vanaf nu kunnen alle kinderen en jongeren t.e.m. 18 jaar hun UiTPAS gebruiken wanneer ze gaan sporten bij onze sportclub. Geef je UiTPAS-nummer door bij inschrijving en spaar UiTPAS-punten als je gaat sporten. Misschien kan je de punten omruilen voor een leuk voordeel bij onze club of bij een andere jeugd,- sport of cultuuractiviteit!

Wie een UiTPAS aan kansentarief heeft, krijgt 80% korting op het lidgeld. Je betaalt dus maar 20% van de totale prijs. Was je afgelopen seizoen ingeschreven bij ons via Sportkans? Dan kan dat nu via jouw UiTPAS aan kansentarief.

Heb je nog geen UITPAS? 

Een UiTPAS koop je maar één keer aan en is levenslang geldig:

 • Basisprijs: 5 euro
 • UiTPAS met kansentarief: 1 euro. Je betaalt dat bedrag 1 keer. Elk jaar kijken we of je nog altijd recht hebt op een UiTPAS met kansentarief.
 • Kinderen en jongeren tot en met 25 jaar: gratis

Denk je recht te hebben op een UiTPAS aan kansentarief?

Dan kan je vanaf 2 juni, na afspraak, terecht bij de Wegwijzer in het Stadhuis voor een UiTPAS aan kansentarief. Je kan op volgende momenten telefonisch contact opnemen om een afspraak vast te leggen via 059 80 55 00:

 • maandag tot woensdag van 8.00 tot 17.00 uur
 • donderdag van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur
 • vrijdag van 8.00 uur tot 12.00 uur

Je kan ook online een afspraak maken op: https://afspraken.oostende.be/internetafspraken/

Meer informatie over UiTPAS, de verkooppunten en voordelen vind je hier: www.uitinoostende.be/uitpas