3 medailles op het BK in Brugge

Dit weekend stond in het teken van het Belgisch Kampioenschap alle categorieën. Deze keer vond het dichtbij plaats in Brugge. Op zaterdag kwamen er 2 HCO-atleten in actie op de 400m. Guillaume Bogaert nam voor een eerste maal deel aan het kampioenschap en spurtte naar een tijd van 50.24. Goed voor een 16de plaats. Helena Ponette haalde met gemak de finale en kroonde zich op zondag tot Belgisch kampioene. In barre weersomstandigheden liep ze naar een sterke tijd van 52.26. Naast Helena zorgde Giebe Algoet voor maar liefst 2 medailles. In het hoogspringen sprong hij naar 2m15. Enkel Thomas Carmoy moest hij voorlaten, die met 2m20 de wedstrijd won. Later in de namiddag nam Giebe ook deel aan het verspringen. Al bij zijn eerste sprong liet hij 7m21 (+2,1 m/s) optekenen en deze sprong leverde hem een zilveren medaille op. Yanni Sampson won de wedstrijd met 7m40. Tot slot nam Charlotte Van Laethem deel aan de 5000m. Met een tijd van 16:38,90 liep ze naar een 9de plaats. Proficiat aan alle atleten en hun trainers!