BK Atletiek Alle Categorieën

(31 aug – 1 sep 2019)

Op zaterdag gingen de reeksen van de loopnummers door op het BK atletiek in Brussel. Drie atleten kwamen aan de start van de 800m. Bram Baert zette er een mooie tijd neer op de 800m en verbeterde zijn persoonlijk record naar 1.55.54. Ook Anne-Sophie Dewulf liep een mooie wedstrijd naar 2.17.60 en Céline Roelens wist zich met 2.12.41 te plaatsen voor de finale op zondag. Ook Helena Ponette kwam zaterdag aan de start van de 400m en liep 55.47. Ook goed voor een finaleplaats. Hoewel  Helena  in de finale haar besttijd verbeterde  tot 55.12 miste zij net het podium. Céline behaalde op haar beurt een mooie zesde plaats, in een wedstrijd waarin Renée Eykens een poging deed om de limiet voor het WK in Doha te halen. Ook Giebe Algoet zag zijn  hoogspringseizoen bekroond met een deelname aan het BK. In een mooi bezet deelnemersveld sleepte  hij met een sprong van 2m09 eveneens een zesde plaats uit de brand.