Cadetten en Scholieren jongens stijgen naar 2de landelijke

Op zondag 5 mei verzamelden 11 cadetten en scholieren voor hun beker van vlaanderen in het druilerige Kortrijk. 

Robbe Van den Berghe opende de debatten met een 300m horden (53″21). . Robbe moest vervolgens onmiddellijk aan de bak in het verspringen. Met een sprong van 4m28 behaalde hij een mooi resultaat. Vervolgens startte scholier Niels Romswinkel op de 400m h. Hij liep dit in 1’00″46. In het verspringen sprong Niels 5m41, eveneens een bijzonder mooi resultaat.

Quinten Dewilde combineerde de 100m (12″31) en het speerwerpen (22m37). Emiel Evens liep eveneens een snelle 100m (12″39).  

Jasper Hessens liep een heel mooie 800m (2’16″41), hij domineerde de wedstrijd en sprokkelde het maximaal aantal punten. Aaron Collier volgde zijn voorbeeld. Hij liep een verstandige wedstrijd. Met een tijd van 2’02″16 kwam hij als eerste over de streep. Jasper sprong vervolgens 1,50m hoog, een derde plaats bij de cadetten.

Lukas Ponette nam de 1.500m voor zijn rekening. Op het einde remonteerde hij nog één van zijn voorgangers om uiteindelijk als vierde te eindigen in een persoonlijk record van 4’53″81. Een belangrijk punt zou op het eind blijken. Wout Louagie liep autoritair naar de zege op zijn 1.500m in 4’14″07, een verbetering van zijn persoonlijk record met maar liefst 10″. In het hoogspringen liet hij een sprong van 1m50 noteren.

Lander Gogaert concentreerde zich op het speerwerpen. Ook hij haalde een goed resultaat (38m60, derde plaats).

Jelle Deley en Robin Tavernier verschenen beiden aan de start van de 200m (resp. 25″55 en 25″66 ) en het kogelstoten (resp 11m10 & 6m50). Op beide nummers verzamelden ze allebei mooie punten voor het team. 

Voor de twee afsluitende estafettenummers, met dubbele punten, stond het team op de 2de plaats met 5 punten voor op de 3de. Doordat de eerste twee teams naar een hogere niveau overgingen, was de spanning groot. 

Jasper, Lukas, Jelle en Quinten liepen de 4x100m bij de cadetten (50″91). Doordat HAC voor hen eindigde smolt onze voorsprong naar slechts 2 punten.De druk rustte op de schouders van de scholieren Niels, Lander, Robin en Emiel. Ze hielden het hoofd koel en liepen een snelle wedstrijd (49″31). Na enkele lange minuten bang afwachten, kwam de verlossing. We behaalden de 2de plaats, met slechts 0,5 punten voorsprong op de 3de. Een close finish… 

Zo stijgen we volgend jaar terug naar Landelijke 2. Ongetwijfeld zal deze groep ook volgend jaar hun mannetje staan.