Ifam Indoor 2019

Op zaterdag 9 februari vond naar jaarlijkse gewoonte de IFAM Meeting in Gent plaats. Een meeting met internationale uitstraling, en een dito sterk deelnemersveld was een uitstekende gelegenheid om je als atleet eens in de strijd te gooien met het internationale geweld.

Helena Ponette kon zich hier meten met enkele toppers op de 400m. Bij haar seizoensopener snelde ze naar een zeer knappe 56.60 sec (ruim 3 seconden sneller als haar eerste wedstrijd vorig indoorseizoen!!). Een zeer sterke start van haar indoorseizoen doet het beste verhopen op de komende wedstrijden/kampioenschappen.

Eventjes recupereren voor Helena, want even later mocht ze met de 4×200 meisjes pogen een sterke prestatie neer te zetten op het Belgisch Kampioenschap in dit nummer. Deze ploeg bestond verder uit Lien Blanckaert, Fee Bellings en Britt Algoet. Céline Roelens werd meegenomen als back-up voor een wegens lichte kwetsuur ietwat onzekere Lien.

Na de opwarming was Lien wedstrijdfit, en kon gestart worden met de vooropgestelde ploeg. Als startloopster kon Lien zich optrekken aan de snelle Hanne Claes (lid van de Belgian Cheetah’s), en loste na de eerste baanronde als vierde uitstekend af met Britt. Deze hield knap stand, naderde heel dicht op de derde plaats, en gaf door aan Helena. Met wat gewring in het bochtenwerk loste Helena af met Fee op een derde plaats. Fee vertrok verschroeiend en liep verder weg van de concurrentie. In de laatste bocht na 150m kwam ze echter de man met de hamer tegen, maar puur op wilskracht en met wat overdrijving bloed, zweet en tranen, stelde ze nipt de derde plaats voor HCO in deze reeks veilig. De knappe 1.45.73 betekent meteen ook een nieuw clubrecord op deze estafette indoor en een twaalfde plaats op 24 ploegen bij de seniors!

Giebe Algoet mocht tenslotte aantreden in het internationaal getinte hoofdprogramma hoogspringen. Hij startte  vlekkeloos op de toch wel hoge aanvangshoogte van 2 meter. Onmiddellijk naar 2.05 dan. De examenperiode bleek echter nog in de benen te zitten, en na drie mislukte pogingen moest Giebe toch lichtjes ontgoocheld de wedstrijd stoppen. Een evenaring van de 2.10m van vorig jaar op dezelfde meeting zat er niet in.

Hieronder enkele sfeerbeelden.