Sterke prestaties op het PK indoor

Op zondag 6 januari vertrok een mooie delegatie cadetten, scholieren, junioren en senioren naar het provinciaal kampioenschap indoor in Gent. De atleten behaalden in de verschillende categorieën mooie prestaties. Een overzicht:

Bij de cadetten behaalde Marlies Schollaert vroeg in de ochtend een derde plaats in de 60mH in 11.79 sec. Daarna gingen de reeksen van de 60m van start. Scholier Fee Bellings snelde in haar eerste wedstrijd ooit naar een hele sterke tijd, meteen onder de 8 seconden. In de finale liep ze zelfs nog wat sneller naar de provinciale titel in 7.96 sec. Ook Juliette Hennequin liep bij de scholieren een mooie wedstrijd 8.47 sec in de reeksen. In de finale werd ze 4de in 8.39 sec.
60m pk indoor
Na de provinciale titel al binnengehaald te hebben in het hoogspringen (1m50) stond ook Britt Algoet klaar voor haar 60m bij de Junioren. Ze verbrak haar persoonlijk record in de reeksen in 8.01 sec. In de finale liep ze 8.08sec en werd daarmee derde. Bij de junioren mannen verbrak Wouter Clabout zijn persoonlijk record in 7.65 sec en hij evenaarde dat record eveneens in de finale. Lien Blanckaert ging daarna van start bij de senioren dames. Met 7.90 verbrak ze in de reeksen haar record en in de finale snelde ze naar de 2de plaats in 7.82.
Na de finales 60m ging men van start met de rechtstreekse finales van de 200m.  Zyta liep  de 200m in een tijd van 29.90 sec. Bij de cadetten jongens sprintte Jelle Deley naar een bronzen medaille in een tijd van 26.15 sec.
Ook bij de junioren mannen scherpte Wouter Clabout zijn record bij tot 24.63 sec. Lien Blanckaert liep naar zilver in een tijd van 25.66 sec.
In de namiddag werden eveneens de wedstrijden kogelstoten gehouden.
Zyta Becu stootte haar kogel naar de zilveren medaille met een afstand van 8.87m.  Fee Bellings stootte haar kogel 8m74 ver.
Ook in de 800m was Hermes sterk vertegenwoordigd.
Bij de cadetten snelde Marlies naar een tijd van 2:34, een verbetering van  haar persoonlijk record met maar liefst 5 seconden. Jasper Hessens liep naar een tijd van 2:25.73 op de 800m. Bij de scholieren werd Aaron Coulier 2de in 2:04.90. Bij de vrouwen stond Charlotte Van Laethem op het hoogste schavotje in 2:21.63. Bent Hamers werd bij de Junioren 3de in 2:16.73. Bram Baert liep bij de senioren zijn 800m in 2:05.54.
Bij de scholieren mannen namen 3 Hermessers deel aan de 400m. Nils Romswinkel liep de afstand in 56.30, Wout Louagie volgde in 56.53. Robin Tavernier liep de afstand in 1:03.53.