Giebe Algoet verkozen tot West-Vlaams atleet 2018

Vrijdag 23/11 vond de jaarlijkse verkiezing West-Vlaams atleet 2018 plaats.

Een organisatie van het Provinciaal Comité en Krant van West-Vlaanderen waar juryleden, clubs, PC leden, trainers en pers mogen stemmen uit een lijst van genomineerde atleten.

Voor Hermes waren 3 kandidaten genomineerd. Bij de dames vertegenwoordigde Helena Ponette onze club, bij de heren viel de eer te beurt aan Mathew Ugwu en Giebe Algoet.

Helena’s Belgische titels bij de junioren op zowel 400M indoor als outdoor stuwden haar naar een 5plaats tussen toch wel enkele grote namen uit de West-Vlaamse atletiekwereld.


Helena Ponette 3de van links

Bij de heren volstond de titel van Mathew in het Belgisch Kampioenschap bij de Junioren in het verspringen niet voor een top-5 plaats, maar mag hij zich toch tot de betere provinciale atleten rekenen als één van de 13 genomineerden.

Uit diezelfde 13 genomineerden werd Giebe verkozen tot beste West-Vlaamse atleet van het jaar, een unicum voor Hermes in de geschiedenis van deze verkiezing. Een mooie bekroning na een geslaagd seizoen met 2 Belgische titels in het hoogspringen, zowel indoor als outdoor bij de beloften, en een zilveren medaille op het Belgisch Kampioenschap bij de seniors.


Mathew Ugwu 2de rij 1ste van links, Giebe Algoet 2de rij 3de van links

Verder waren er nog de huldiging voor Lien Blanckaert die als 2e West-Vlaamse eindigde in het criterium Puntenklassement van het Provinciaal Comité, een klassement op basis van prestaties op verschillende provinciale en nationale meetings.

Tot slot werd Britt Algoet in de bloemetjes gezet voor het behalen van een schitterende 2e plaats met de West-Vlaamse ploeg op de Interprovinciale match.


Britt Algoet: 2de rij – 4de van links

Proficiat aan alle laureaten!!