3 Medailles op Belgische Kampioenschappen Cadetten en Scholieren

Dit weekend vonden in het zeer winderige Mouskroen de belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren plaats. Een aantal van onze clubleden gaven er het beste van hunzelf.
Voor de sprintnummers werden er maar in enkele reeksen homologeerbare tijden gemeten. Zaterdag werd Britt  Algoet 6de in haar reeks van de 200m  in een tijd van 26.80. Zondag kwam Britt nogmaals in actie in de reeksen van de 100m waar ze 12.83 liet optekenen.

Kato Moustie moest enkel de reeksen van  de 300m Horden lopen en plaatste haar met gemak voor de finale van zondag. Ondanks een zeer sterke wind kon Kato die finale winnen in een seizoensbeste van 44.21. Eerder op de dag liep ze ook al de reeksen en finale van de 100m waarin ze 5de werd.
Zaterdag trad ook een verkouden

Charlotte Van Laethem aan in de rechtstreekse finalereeksen van de 800m. In een tactische wedstrijd liep Charlotte naar een eerste HCO medaille: BRONS!

Kyana Laenens liep in de 1500m steeple naar een 5de plaats in 5.55.31

Helena Ponette en Hanne De Maré mochten in dezelfde reeks van de 400m aantreden zaterdagmiddag. Helena plaatste haar moeiteloos voor de finale maar Hanne hield de spanning erin. Zij liep de traagste verliezende tijd, maar in de reeks na haar liep een meisje juist dezelfde tijd. Het was toen nog een half uurtje in spanning afwachten want de jury moest de fotofinish erop nakijken en tot op een 1000sten van een seconde gaan kijken. Gelukkig trok Hanne hier aan het langste eind en mocht als 8ste mee naar haar eerste BK finale.
In die finale zondagmiddag liep Helena weeral een knappe wedstrijd en won onbedreigd de Belgische titel in een tijd van 56.98 en Hanne kwam als 7de over de meet in 60.51

Proficiat aan alle atleten en dank aan de supporters en trainers die aanwezig waren.